Fredrikstad Janitsjarskole

Program for 2019

Program for 2019 Foto: Heidi Gomnæs

Her finner du vår terminliste for 2019.


Les mer...

Mye gøy å lære i et korps

Mye gøy å lære i et korps

Det er bare fordeler med å lære seg et instrument.


Les mer...

Nyheter fra musikkorps.no:

DM Øst :: Regionmestre kåret!
DM Resultater

Denne helgen har konsertscener på Lørenskog, og i Fredrikstad og Asker vært fylt med vellyd, under årets Distriktmesterskap for skolekorps. Voksen Skoles Musikkorps og Hasle Skoles Musikkorps kan smykke seg med tittelen Regionmester.


Les mer...
Ny katalog spilles inn nå

For tredje gang slår Norsk Noteservice seg sammen med Sjøforsvarets Musikkorps og spiller inn korpskatalogen for 2019/20. Hele uken spilles det inn musikk i alle genrer og vanskelighetsgrader, totalt er det snakk om 65 stykker. pluss NMFs bestillingsverk, Stronger together.


Les mer...
DM: Nå gjelder det!
TIl helgen går distriktmesterskapene av stabelen!

Til helgen fylles konsertscener på Lørenskog, og i Fredrikstad og Asker med vellyd, når årets Distriktmesterskap for skolekorps går av stabelen.


Les mer...
Korps må ha tilfredstillende øvings- og lagerlokaler
President Rita Hirsum Lystad framfor slottet

– Korps må ha tilfredsstillende øvings- og lagerlokaler – gå i dialog og finn løsninger. Det er rett og slett ulogisk at et offentlig skolebygg skal stå ubrukt på kvelder og helger. Det er ikke bærekraftig bruk.

President  i Norges Musikkorps Forbund Rita Hirsum Lystad har skrevet leserinnlegg i Budstikka etter at Sandvika videregående skole ville nekte korps å øve i helgene. Under kan også du lese innlegget.


Les mer...
Sju norske ved Musikhögskolan Ingesund
Norske studentar ved Musikkhøgskolan Ingesund 2019. Ingvild K. Sæterlid, Aase Marit Sørum Ramton, Ingunn Quenild, Hanna Stenstøen Nilsson, Hilde Finsrud og Line Magnussen. Foto: Birgitte Grong/NMF.

– Samlingane er så tettpakka med nyttig og inspirerande kunnskap at eg gler meg til kvar gong eg skal på samling, seier Quenild.
– Dette er eit unikt studium som eg har venta lenge på, seier Ramton.


Les mer...